Lavender Tihany

Levendulás GIN, nem csak különleges alkalmakra

A Lavender Tihany Gin a nyár közeledtével egy igazi tihanyi kuriózumként emelkedik ki a többi gin közül.

E kézműves magyar gin egyedi receptúra alapján készült, a Tihanyi-félszigeten és a Balaton-felvidéken található fűszerek adják meg igazán különleges jellegét. A Lavender Tihany Gin tökéletes összhangot teremt a helyi alapanyagok és a gin tradicionális karaktere között, a környékbeli termelőkkel való együttműködés kiemelkedő fontosággal bír az alapanyagok beszerzése során.

A GIN fogyasztása az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált. A választék és a minőség folyamatos növekedése, valamint a kreatív koktélkultúra fejlődése hozzájárult ahhoz, hogy a GIN újra divatossá váljon. A ginkedvelők felismerik a gin sokoldalúságát és ízvilágának gazdagságát, ami lehetővé teszi, hogy különféle ízprofilokat és egyedi koktélokat hozzanak létre. A Gin iránti érdeklődést egyaránt fokozza, hogy a gin alapú koktélok elkészítése otthon is könnyedén elvégezhető, így az emberek könnyedén saját ízlésüknek megfelelően alakíthatják az ital receptúráját.

Honnan szármaik a GIN és milyen főbb fajtáit ismerjük?

A GIN a szeszitalok egyik legkedveltebb válfaja és az egyik legrégebb óta fogyasztott alkoholos ital. Az eredete a 17. századra vezethető vissza, amikor a hollandok kifejlesztették az úgynevezett „genever” nevű italt, ami a GIN előfutára volt. A GIN alapját a gabonafélékből készült alkohol, jellegzetes ízét a boróka adja, amelyet a főzés és az alkoholpárlás során  ízesíthetnek tovább.

London dry gin – az alap
A ginnek semleges ízbázisúnak és legalább 40% alkoholtartalmúnak kell lennie, hogy a London dry besorolás kerülhessen a palackjára. Ízvilágában jellemzően a boróka dominál esetenként citrus és koriander beütéssel.

New Western gin
Ebbe a kategóriába soroljuk az ízesített gineket, melyek ízjegyében már nem a boróka dominál. A 2000-es években kezdték el az újhullámos ginek készítését, mára a a London dry ginek népszerűségével vetekszenek.

Sloe gin
Átmenet a likőr és a gin között. Édes ízvilág és alacsonyabb (min 25%) alkohol tartalom jellemzi.

Mit gondolsz a Lavender Tihany GIN hova sorolható?

A Lavender Tihany Gin egyedi jellegzetességeivel és különleges alapanyagaival kitűnik a ginek közül.

A Gin lágy ízét a badacsonyi muskotályos szőlő, kellemes édességét a balatonszőlősi bodza, citrusos frissességét a siófoki birs adja. A tihanyi levendulának köszönhető az a karakteres lecsengés, ami miatt a Lavender Gin minden másik gintől különbözik.

Ha szeretnéd megízlelni a nyári Balaton és Tihany ízét, akkor válaszd a Lavender Tihany GIN-t. Hoztunk hozzá egy receptet is!

Levendulás GIN & TONIC recept:

– 4 cl Lavender Tihany GIN
– jégkockák
– citromkarika
– 1 üveg Lavender Tihany TONIC
– levendulaszár/rozmaringszál

Kellemes koktélozást kívánunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?