Uncategorized @hu

Hűsítő italok a meleg nyári napokra

Végre visszatért az igazi nyári idő, amit már annyira vártunk!

Összeszedtünk néhány ötletet, hogy elviselhetőbb legyen a nyári hőség, akár a Balaton partján töltöd az időt, akár otthon az erkélyen kortyolod hűsítőd!

Levendulás mézbor

A mézbor óriási történelemmel rendelkezik, számos legenda, történet, mítosz kapcsolódik a fogyasztásához, és sokak szerint a legősibb alkoholos ital. Elkészítése nagyon egyszerű, gyakorlatilag vízből és erjesztett mézből áll össze a bor, végleges ízét pedig a hozzáadott fűszerek révén nyeri el. Fontos tehát, hogy a mézborban elnevezése ellenére egyáltalán nincs szőlő.

A mézbortól ered a „mézes hetek” kifejezés, mert az ifjú pár mézbort kapott ajándékba a hagyomány szerint, egy mítosz pedig úgy tartja, hogy Mídász király kelyhében is mézbor volt, ezért vált minden földben lévő kincs arannyá.

A mi levendulás változatunk lila pompája miatt már ránézésre nagyon különleges. Virágmézből készül, jellegzetes kellemes ízét pedig a fűszernövényeken kívül természetesen a levendula, valamint a bodza íze adja.
LEGÚJABB nyári kiadásunkat is megkóstolhatod már, ahol a levendulát EPERREL párosítottuk: https://lavendertihany.hu/shop/levendula-eper-mezbor/

Fogyaszthatjuk borként, de nagyon izgalmas long drinkként, tonikkal keverve. Ez lehet sima tonic is, de a tökéletes levendulás long drinkért érdemes kipróbálni a Lavender Tihany levendulás tonikkal is. Tovább színesíthetjük italunkat fűszernövényekkel, a hűsítő hatáshoz pedig elengedhetetlen a sok jég. Kiváló nyáron, ha egy kis édességet akarunk csempészni a balatonparti naplementézésbe.

Levendulás Gin & Tonic

A Gin világszerte az egyik legkedveltebb alkoholos ital, amit rengetegen fogyasztanak, általában tonikkal keverve. Népszerűségének oka a lágy, aromás, friss íz, ami miatt nagyon könnyen fogyasztható.

A gin alapja, egy gabonapárlat, amit különböző aromatikus gyümölcsökkel, bogyókkal, fűszerekkel ízesítenek a folyamat későbbi szakaszaiban. A ginre jellemző ízt a borókabogyó adja, ezen kívül ízesíthetik gyakorlatilag bármilyen aromával.

A Lavender Tihany Ginje egy kézműves Gin, ami Tihanyi és Balaton-körüli alapanyagokat, fűszereket tartalmaz. Mint minden másik termékünknél, itt is fontos, hogy helyi és környékbeli alapanyagokat használjunk.

A Gin lágy ízét a badacsonyi muskotályos szőlő, kellemes édességét a balatonszőlősi bodza, citrusos frissességét a siófoki birs adja. A tihanyi levendulának köszönhető az a karakteres lecsengés, ami miatt a Lavender Gin minden másik gintől különbözik.

Ha alkoholmentes hűsítőre vágysz – Lavender Tonic

Kellemes kesernyés íze, fanyarsága kiváló hűsítővé teszi. Lehet önmagában is fogyasztani jéggel, fűszerekkel vagy citromkarikával. Attól, hogy nem fogyaszthatsz alkoholt, még nem kell lemondanod a szépen megkomponált koktélokról! 😉
A levendula kellemes íze nem tolakodó, nagyon jól kompenzálja a tonikok fanyarságát, különleges ízélményt nyújt.

Levendulás búzasör

A búzasörök fő alapanyaga a búzamaláta és a búzaélesztő. Színük a világostól az egészen sötét aranyig terjedhet, könnyű felismerni a vastag, fehér habról. Kissé zavarosak, amit a búza fehérjetartalma okoz, illetve léteznek olyan szűretlen verziók, amik az élesztő miatt még zavarosabbak („mit hefe”). Már illatra is nagyon könnyűek, frissek és gyümölcsösek, nagyon hasonlítanak egy frissítő üdítőhöz. Ízjegyeiben nagyon könnyed és lágy, ez teszi a búzasört könnyen fogyaszthatóvá és világszerte híressé. Kiváló nyári fogyasztásra a testesebb, keserűbb társaik helyett.

Nincs ez másképpen a Lavender Tihany levendulával ízesített verziójával sem, aminek az alapja egy kiváló minőségű kézműves búzasör. Ezt az alapot 100%-os levendula illóolajjal színesítjük, hogy egy még lágyabb, gyümölcsösebb, frissebb italt kapjunk.

Fogyasztásához csak egy sörnyitó kell, kiváló választás lehet az ízesebb sörök kedvelőinek, illetve azoknak a hölgyeknek, akik nem szeretik a sört, de szeretnének a párjukkal tartani.

Kattints a vásárláshoz: https://lavendertihany.hu/kategoriak/italok-uditok/

Vélemény, hozzászólás?