Uncategorized @hu

Egy Felejthetetlen Téli Nap A Lavender Tihany Csapatával: SZAUNA, BALATONI MERÜLÉS & MEGÚJULÁS

Egy januári napon úgy döntöttünk, hogy kiszakadunk a mindennapi rohanásból, és együtt eltöltünk egy napot, amely kizárólag rólunk és a "me time"-ról szólt. A Lavender Tihany csapatával belevágtunk egy régóta tervezett projektbe, amelyben a kolleganőink és a csapatszellemünk játszottak kulcsszerepet. Aznap mindent a "én idő" -nek, újratöltődésének szenteltünk.

A napot csodálatos környezetben, egy balatonfüredi hotelben kezdtük, ahol a szanuázás és a tartalomgyártás egy egészen új szintjét tapasztalhattuk meg Erna, Bogi, valamint a Lavender Tihany natúrkozmetikumaink segítségével.

A szaunázás, melyet teljes mértékben a “me time” jegyében élhettünk meg, olyan élmény volt, amit mindannyian hosszú ideje terveztünk. Erna, Bogi és #spa termékeink segítségével a szaunaélmény számos jótékony hatását élvezhettük.

Lavender Tihany Szauna Szeánsz

Személyes kedvencünk a „relaxációs szauna”, melyet kellemes zene és finom illatok kísérnek. Ez nemcsak javítja a hangulatot, de csökkenti a stresszt is. A szaunázás után mind fizikailag, mind pedig mentálisan ellazultnak érezzük magunkat.

A szaunázás jótékony hatásai:

 • Támogatja az immunrendszert
 • Elősegíti a méregtelenítést
 • Jót tesz a keringésnek
 • Szépíti a bőrt, kitisztítja a pórusokat
 • Jó hatással van az idegrendszerre

A Lavender Tihany Szaunázási Szeánsza:

 • Sok folyadék fogyasztása a szaunázás előtt
 • Arc letisztítása Tihanyi Levendula Virágvízzel
 • Frissítő tusolás a szaunázás előtt
 • Szaunázás csak szaunalepedőben ajánlott, hogy megelőzhető legyen a fürdőruha vagy ékszerek viselése okozta irritáció
 • Szaunakályha köveire víz öntése, majd 4-5 csepp 100 % tisztaságú Tihanyi Levendula Illóolaj cseppentése
 • Ideális szaunázási idő kb. 15 perc

Nézd meg videónkat,  hogy kedvet kapj Te is a feltöltődéshez!

A Tihanyi Levendula Illóolaj Szerepe:

A Tihanyi Levendula Illóolaj használata szaunázás közben tovább fokozza az élményt. Az illatát belélegezve a levendula nyugtató hatása kibontakozik, segítve a stresszoldást és a mély relaxációt. Az aromaterápiás hatások mellett a bőrre is alkalmazható, támogatva a hidratálást és puhítva azt.

 

A szaunázás és a Lavender Tihany termékek kombinációja valódi wellness
kikapcsolódást kínálnak. Tapasztalhatjuk a mély relaxáció és a testi-lelki feltöltődés
harmóniáját, amikor a szauna melegében és a levendula illatában egyesülünk.

Csobbanás a gyönyörű, jeges Balatonban

A szauna után elindultunk a következő állomás felé, ami a legnagyobb kihívást jelentette.

Erna kolléganőnk már két éve gyakorolja a hideg vizes merülést, melynek számos jótékony hatása van. Ezen a napon a csodálatos és jeges Balaton és -3 fok vett körül bennünket, de a kihívásnak nem tudtunk ellenállni. Erna felkészült a testileg és mentálisan is kihívást jelentő merülésre, míg a csapat másik része előkészítette a megfelelő körülményeket a jeges vízben. Feltörtük a jeget, előkészítettük a merülés utáni törölközőket és kellékeket.

A jeges Balatonban eltöltött idő után, ami jelen esetben körülbelül 1 perc vízben tartózkodást jelentett, testünk és lelkünk teljesen megnyugszik.

Fontos, ha még nem vagy gyakorlott ebben, fokozatosan kell hozzászoktatni tested a hideg vizes merüléshez.

Hideg Vizes Merülés Jótékony Hatásai:

 1.  Immunrendszer Erősítése:
  A hideg víz hatására a szervezet reagál, aktiválva az immunrendszert és növelve a sejtek ellenálló képességét. Rendszeres hideg vizes merülés segíthet megelőzni a betegségeket és fokozza az egészséget.
 2. Keringési Rendszer Serkentése:
  A hideg víz hatására a vérerek összehúzódnak, majd kitágulnak, serkentve a vérkeringést.
  Ezáltal javul a vér oxigén- és tápanyagellátása, hozzájárulva a szív- és érrendszer
  egészségéhez.
 3. Stresszcsökkentés:
  A hideg vizes merülés hatása alatt a szervezet természetes stresszválaszokat produkál, ami hozzájárul a stresszhormonok csökkentéséhez. Ezáltal a hideg víz segíthet a stressz és szorongás leküzdésében.
 4. Izomfeszültség Csökkentése:
  A hideg víz hatása relaxálóan hat az izmokra, csökkentve azok feszültségét és segítve az izomregenerációt.

Ez a nap nem csak egy projekt megvalósítása volt, hanem egy olyan élmény, amely összekovácsolta a csapatot, és emlékezetessé tette ezt a februári napot számunkra.

A hideg vizes merülést követően Erna felszabadult lelkileg és testileg is, és sikerének az egész csapat örülhetett, hiszen egy újabb kihívást győzött le erős mentális és fizikális felkészüléssel! A merülést követően törölközőbe burkolódzva élveztük a varázslatos téli Balaton látványát egy forró Tihanyi Levendula Zöldtea társaságában.

Bízunk benne, hogy inspirációt merítesz tőle te is, hogy időt szakítva magadra, a “me time”-ra fókuszálva, újratöltsd magadat és élvezd a kikapcsolódás minden pillanatát.

A szeánsz során használt termékeket meg tudjátok rendelni webshopunkból, hogy Ti is át tudják adni magatokat a levendulás élménynek.

Lavender Tihany Winter Edition

Vélemény, hozzászólás?