Életmód

2 isteni édes levendulás recept az őszi napokra!

Az ősz beköszöntével elérkezett a bekuckózós időszak, amikor mindannyian több időt töltünk otthon. Ahogy a nappalok rövidülnek és a levelek lassan lehullanak a fákról, előtérbe kerül a sütés-főzés. Azonban sokszor fejtörést okozhat, mit is készítsünk, ami nemcsak egyszerű, de isteni finom is. Hoztunk neked két könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, amikkel feldobhatod a szürke hétköznapokat!

1. Lavender Pohárdesszert Levendulás Baracklekvárral

Ez a pohárdesszert a tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami igazán különleges édességet készíteni. A levendula nyugtató aromája és a sárgabarack lekvár zamata egy igazán frissítő és harmonikus ízélményt nyújt.

Hozzávalók:

  • Granola
  • Görög joghurt
  • Baracklekvár (ajánljuk az Apátsági Rege Cukrászda sárgabarack lekvárját)
  • Friss bogyós gyümölcsök ízlés szerint

Az Apátsági Rege Cukrászda csapatával közösen alkottuk meg megújult sárgabarack lekvárunkat. Állaga kissé krémes, lágy. Ez azért van, mert viszonylag rövid ideig főzik, hogy megőrizzék a gyümölcs természetes aromáit. Csak annyi cukrot adnak hozzá, hogy kellemesen élvezhető legyen, és minimális tartósítószert használnak a hosszabb eltarthatóság érdekében.

Elkészítés:

  1. Rétegezd a pohárban a granolát, a görög joghurtot és a levendulás baracklekvárt.
  2. Adj hozzá friss bogyós gyümölcsöket, például áfonyát, málnát vagy szedret.
  3. Díszítheted néhány levendulavirággal is, ha igazán különleges megjelenést szeretnél.

Ajánlás: Ha valami még különlegesebbre vágysz, próbáld ki levendulás pisztáciakrémmel is a desszertet!

2. Croissant Levendulás Mogyorókrémmel, csokiöntettel és mogyoró szórással

A croissant az egyik legnépszerűbb reggeli finomság, most pedig egy levendulás mogyorókrémmel készült változatot ismerhetsz meg. Ez a verzió tökéletesen indítja a napodat, a csokiöntet és a mogyorós szórás pedig minden falatot még ínycsiklandóbbá tesz.

Hozzávalók:

  • 1 csomag kész croissant tészta (friss vagy fagyasztott)
  • Levendulás mogyorókrém
  • Csokiöntet
  • Darált mogyoró a szóráshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt a csomagoláson található utasítások szerint.
  2. Tekerd fel a croissant tésztát, és a belsejébe kenj egy kevés levendulás mogyorókrémet.
  3. Süsd aranybarnára, majd amikor kihűlt, öntsd le csokiöntettel és szórd meg darált mogyoróval.

Szuper alternatíva lehet a “Levendulás Fehércsoki Örvény“, amelyet a Milky Way ihletett – ezzel a különleges csokoládés élménnyel teheted még extrábbá ezt a finomságot!

Ezekkel a receptekkel nem kell órákig a konyhában állnod, mégis fantasztikus élményekkel gazdagíthatod az őszi napokat. A levendula friss, különleges íze tökéletesen passzol az évszak hangulatához. Kísérletezz bátran, és élvezd az őszi sütés-főzés örömeit!

Vélemény, hozzászólás?